COVID-19
Vi tænker der er mange der går derhjemme og har lidt ekstra tid i hverdagen. Nogle har ondt i led og muskler, men kan ikke lige søge behandling, fordi vi bliver anbefalet at blive hjemme pga Covid-19. Hvorfor ikke tage en snak med kiropraktoren om dine smerter? Vi kan hjælpe dig med at finde ud af hvor alvorligt det står til, og hvad du kan gøre ved det. Vi vil dig det bedste.
Danske Regioner og Dansk Kiropraktorforening har indgået en aftale om telemedicin. Kiropraktorerne har mulighed for at bruge telefon- og videokonsultation som værktøjer til at foretage deres vanlige konsultationer i den nuværende situation, hvor fysisk behandling er besværliggjort af Covid-19 og hvor vi skal sikre at patienter og behandlere ikke udsættes for unødig smitterisiko.
Sigtet med aftalen er, at praktiserende kiropraktorer kan yde rådgivning, vejledning og instruktioner via video eller telefon i stedet for fysisk fremmøde i de tilfælde, hvor kiropraktoren vurderer, at det er fagligt relevant og muligt i forhold til den enkelte patients aktuelle problemstilling samt under hensyntagen til de særlige forholdsregler, som skal tages under COVID-19 beredskabet.
Hvem kan det så være der har brug for det?
- Folk der i denne tid, hvor det anbefales at blive hjemme, ikke bare lige kan få en tid til fysisk behandling, og er nervøse for at få det værre,
- Folk der er og tvivl om, hvor de skal gå hen med deres smerter,
- Folk der har smerter som de ikke kender, og ønsker at få undersøgt, hvad det kan være og få et bud på, hvordan det kan behandles,
- Folk med kiropraktorskræk.
Kiropraktik
Kiropraktik anvendes til at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i led, nerver og muskler, også kaldet bevægeapparatet. Med en 5-årig universitetsuddannelse og et år i turnus bliver kiropraktorer specialiserede i at varetage diagnostisering og behandling af sygdomme og funktionelle lidelser i bevægeapperatet. Kiropraktorer er i dag en fuldt integreret del at det danske sundhedsvæsen.
Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd) eventuelt med udstrålende smerter til ben eller arme er den hyppigste grund til, at man henvender sig til en kiropraktor. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i flere sværhedsgrader lige fra ømme muskler til alvorligere skader som f.eks. en diskusprolaps.
Generne kan have forskellig karakter som fx. sovende, jagende eller murende, eller give udstrålende smerter væk fra det skadede område som fx. hovedpine eller iskias. Det er kiropraktorens opgave at finde frem til årsagen til problemet.
Behandling hos kiropraktor er for det meste smertefri, og bortset fra forbigående ømhed og træthed stort set fri for bivirkninger.
Ring til os på 45 93 08 43 for bestilling af tid, og eventuelle spørgsmål.
Første konsultation
Undersøgelsen omfatter en udførlig sygehistorie og en grundig undersøgelsenende. Det kan være nødvendigt at supplere med en røntgenundersøgelse.
Behandlingen hos en kiropraktor består typisk af flere elementer: Information og rådgivning. Manuel behandling i form af kiropraktisk manipulationsbehandling og bløddelsbehandling. Øvelsesintruktion. Forebyggelse.
Samtykke
Ved første konsultation, ved præsentation at nyt problem eller hvis der er gået mere end et år siden du sidst udfyldte en samtykkeerklæring, vil du blive bedt om at udfylde en samtykkeerklæring.
Samtykkeerklæringen er opdelt i nedenstående punkter, og der skal tages stilling til samtykke til hvert enkelt af følgende punkter:
- Journalførelse og opbevaring.
- Kontakt til din læge.
- Rekvirering af billeddiagnostik.
- Tværfaglige behandlingsforløb.
- Sundhedsforsikring eller anden betaler.
- Lægelig stillet diagnose.
- Henvsining fra lægen.
- Oplysninger på forælder/værge.
Samtykket sker for at sikre dine data. Vi udleverer ikke data uden forudgående samtykke fra dig. Samtykket bruges desuden til at sikre betaling ved brug af sundhedsforsikring mm.
Knæklyden ved manipulationsbehandling
Oftes forbindes kiropraktisk manipulationsbehandling med knæklyde fra leddene.
Når der gives et hurtigt tryk på leddet opstår der en mindre trykændring inde i leddet, således at de naturligt forekommende gastarter, der er opløst i ledvæsken danner små bobler. Det er dannelsen af disse bobler, der giver knæklyden. I løbet af 25-30 minutter opløses gasserne igen i ledvæsken, hvorefter leddet igen kan 'knække'.
Manipulationsbehandlingen resulterer i en reflektorisk afslapning i de omkringliggende muskler, hvorefter leddet opnår en bedre bevægelighed.
|